Ski Lift

Dawno nie piłem takiej wersji gorącej czekolady, do której mógłbym wracać w zasadzie codziennie. Ski Lift to ten przepis, obok którego nie da się przejść obojętnie. Zdecydowanie podnosi on wartość zwyczajnej czekolady do picia i zahacza przy tym o małą rozkosz. Zapewniam, że kto raz wypróbuje poniższą recepturę, ten będzie po nią sięgał regularnie.

Składniki ( 1 porcja ):

30ml likieru brzoskwiniowego

25ml Malibu

2 łyżeczki dobrej jakości czekolady do picia w proszku ( z wysoką zawartością kakao )

150ml mleka

Przygotowanie: Przyrządzić czekoladę na gorąco. Czekoladę w proszku zalać gorącym mlekiem i dokładnie wymieszać. Do kubka/filiżanki wlać likier brzoskwiniowy oraz Malibu. Dodać gorącą czekoladę i energicznie wymieszać. Oprószyć odrobiną kakao.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

%d bloggers like this: