Dawno nie piłem takiej wersji gorącej czekolady, do której mógłbym wracać w zasadzie codziennie. Ski Lift to ten przepis, obok którego nie da się przejść obojętnie. Zdecydowanie podnosi on wartość zwyczajnej czekolady do picia i zahacza przy tym o małą rozkosz. Zapewniam, że kto raz wypróbuje poniższą recepturę, ten będzie po nią sięgał regularnie.
Składniki ( 1 porcja ):
30ml likieru brzoskwiniowego
25ml Malibu
2 łyżeczki dobrej jakości czekolady do picia w proszku ( z wysoką zawartością kakao )
150ml mleka
Przygotowanie: Przyrządzić czekoladę na gorąco. Czekoladę w proszku zalać gorącym mlekiem i dokładnie wymieszać. Do kubka/filiżanki wlać likier brzoskwiniowy oraz Malibu. Dodać gorącą czekoladę i energicznie wymieszać. Oprószyć odrobiną kakao.